Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله محمدهادی عبدخدایی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیان عظمت و جایگاه علی بن موسی‌الرضا (ع)، با بیان این‌که خداوند بعد از پیامبر اکرم (ص) دوازده جانشین برای او تعیین کرده است، اظهار کرد: بخش عمده فعالیت این بزرگواران مدیریت جامعه و هدایت و ارشاد و همچنین زدودن شبهات و اشکالات دینی و حفظ تمامیت اسلام بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در زمینه مدیریت جامعه به علت مخالفت حاکمان زمان خود، به حکومت دست پیدا نکردند اما رهبر علمی جامعه اسلامی بودند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شبهات و اشکالات دینی، افزود: بخشی از این شبهات داخلی بودند و بخشی از اندیشه‌های دیگر وارد دنیای اسلام شدند که ائمه اطهار عقلانی و بهره گیری از قرآن، پاسخ شبهات را می‌دادند.

وی خاطرنشان کرد: در دوران امامت امام رضا (ع)، وارد دوران جدیدی می‌شویم که در آن مسلمانان با جامعه جهانی ارتباط دارند و تفکرات انحرافی و الحادی بوسیله ترجمه‌های مختلف وارد جامعه اسلامی شده است.

عبدخدایی گفت: تا قبل از امام رضا (ع)، دفاع از کیان اسلام بیشتر جنبه ملی داشت ولی در دوره امام رضا (ع) جنبه بین‌المللی پیدا کرده و تفکراتی از خارج وارد دنیای اسلام شد، تنها شخصیتی که می‌توانست مقابل این تفکرات الحادی بایستد، امام رضا (ع) بود.

وی با تأکید بر این‌که دنیای اسلام، امام رضا (ع) را به‌عنوان «عالم آل محمد» می‌شناسد، بیان کرد: در زمان امام موسی کاظم (ع) در مدینه که ایشان بیشتر در زندان بودند، وقتی علمای اسلام به اختلاف می‌رسیدند، به امام رضا (ع) مراجعه می‌کردند و همه ایشان را به لحاظ علمی قبول داشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که مأمون نیز شخصیت علمی بالایی داشت، اضافه کرد: او برای کسب افتخارات برای خود، مناظره‌هایی ترتیب می‌داد اما در همه آن‌ها امام رضا (ع) درخشش فراوانی داشتند.

وی به استفاده امام هشتم (ع) از موقعیت ولایتعهدی به نفع اسلام اشاره کرد و گفت: ایشان با استفاده از این دوران، شیعه را از انزوا خارج کردند و اسلام توانست ظهور و بروز پیدا کند، علما توانستند در قم فعالیت کنند، حلقه‌های درس تشکیل دهند و جانی دوباره بگیرند.

عبدخدایی به اهمیت توجه به القاب اصیل علی بن موسی الرضا (ع) اشاره و بیان کرد: امام موسی کاظم به ایشان لقب «عالم خاندان رسول» را داده‌اند که بسیار فضیلت دارد، بر خلاف القاب جعلی همچون «امام غریب» که بیان می‌شود.

وی افزود: اهتمام امام رضا (ع) بیشتر در جنبه اعتقادی به خصوص در زمینه توحید بوده است که روایت‌های ایشان در کتابی به نام «مسندالرضا» که به سبک «اصول کافی» است، جمع‌آوری شده است.

کد خبر 5321328

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد امام رضا ع شهادت امام رضا ع ویروس کرونا آمار کرونا بوشهر زلزله واکسن کرونا کرمانشاه عزاداری 28 صفر گرگان واکسیناسیون کرونا سیستان و بلوچستان رحلت پیامبر اکرم ص مشهد شیوع کرونا خراسان رضوی دنیای اسلام امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

دبیر شورای نگهبان با اشاره به ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق (ع) گفت: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند.

به گزارش مشرق، آیت‌الله احمد جنتی در ابتدای جلسه روز چهارشنبه این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) اظهار داشت: برای معلمان که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس درخصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتا سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ما است، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را براساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تاثیرگذار داشت.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه شهید مطهری معلم تراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

وی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • دنیای امروز نظاره‌گر پیاده شدن اسلام ناب محمدی در دانشگاه‌های غرب است
  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم