Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مشرق نیوز، حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان کارشناس مذهبی، با اشاره به اینکه هجرت حضرت معصومه (س) یکی از بالاترین امتیازات ایشان است، اظهار کرد: امام رضا (ع) در سال 200 هجری قمری وارد ایران شدند، به مدت سه سال در کشور سکونت داشتند و در سال 203 هجری قمری به دست مامون به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:حضرت معصومه (س) نیز به ایران هجرت کردند و در روز بیست و سوم ربیع الاول سال 201 هجری قمری وارد شهر قم شدند اما پس از 17 روز در سن 28 سالگی در شهر قم از دنیا رفتند.

امام زادگان تاییدی برای امام شناسی هستند

حجت الاسلام و المسلمین موسویان با اشاره به اینکه امام زادگان در تایید ائمه معصوم (ع) بالاترین امام شناسی هستند، بیان کرد: حضرت معصومه (س) از میان امام زادگان، تنها فردی است دارای فضیلت‌های خاص و منحصر به فرد و پنج امام معصوم از جمله امام جعفر صادق (ع)، امام موسی کاظم (ع)، امام رضا (ع)، امام جواد (ع)، امام زمان (عج) مقام ایشان را تایید کردند. حضرت معصومه (س) جزو امام زادگانی هستند که از جانب چند معصوم زیارتشان مورد تایید بود و به زیارت ایشان توصیه کرده اند.به جز حضرت معصومه (س) هیچ امام زاده‌ای از سوی پنج معصوم زیارتشان توصیه نشده است.

وی افزود: حضرت معصومه (س) از امام زادگانی هستند که صاحب زیارت نامه از قول امام معصوم (ع) است؛ زیارت نامه حضرت معصومه (س) از قول امام رضا (ع) در مدح و فضیلت ایشان و ائمه اطهار بیان شده است.معرفی ایشان از حضرت معصومه (س) بدون خطاب و بدون اشاره با ابلاغ وحی به معصوم (ع) و به معنای وحی، کلام نافذ الهی است که متفاوت با وحی قرآن است. در زیارت حضرت معصومه (س) زیارت اهل بیت (ع) را مورد تایید قرار می‌دهیم و با لفظ تخاطی (مخاطب) به همه ائمه اطهار (س) سلام می‌دهیم.

نهضت حضرت معصومه (س) نمونه ای از نهضت زینبی (س) است

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: اگر حضرت زینب (س) نبود، واقعه کربلا جهانی نمی‌شد و اثری از آن در تاریخ باقی نمی‌ماند. وجود مبارک حضرت زینب (س) تاییدی بر امامت سید الشهدا (ع) و امام سجاد (ع) بود. بعد از فرقه واقفیه،گروهی باطل مدعی بودند که امام موسی کاظم (ع) و امام رضا (ع) فرزند و جانشینی برای خود ندارند.

وی افزود:رسالت اصلی حضرت معصومه (س) تایید امامت امام موسی کاظم (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) است. آن حضرت با سه امام (ع) همراه بودند؛ نهضتی شبیه به نهضت حضرت زینب (س) را بر عهده داشتند و به زینب ثانی از نظر فضیلت و زینب امام رضا (ع) معروف بودند.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: هنگامی که امام رضا (ع) به ایران هجرت کردند جمعیت بیشتر مردم ایران از اهل سنت بود.دلیل منصوب شدن ایشان به غریب الغربا نیز غریب بودن و دور بودن امام (ع) از شیعیان و وطن بود. پس از رسیدن نامه امام رضا (ع) به دست حضرت معصومه (س)، ایشان به ایران هجرت کرد؛ در حقیقت هجرت ایشان تایید امامت امام رضا (ع) بود.

حجت الاسلام و المسلمین موسویان با بیان اینکه حضرت معصومه (س) جانشین امام رضا (ع)، امام جواد (ع) را نیز معرفی کرد، گفت: همانطور که حضرت زینب (س) تاییدی برای امام حسین (ع) و معرفی امام سجاد (ع) به جانشینی بود؛ هدف اصلی هجرت حضرت معصومه (س) نیز تایید امامت امام رضا (ع)، امام جواد (ع) و ادامه و اتصال امامت امام موسی کاظم (ع) بود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حضرت معصومه زینب ثانی کارشناس مذهبی امام موسی کاظم حضرت معصومه امامت امام حضرت زینب امام جواد امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۷۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی (و نوه مؤسس حوزه علمیه قم)، عروس امام خمینی (ره) و همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی که همراه پدرش در تبعید بود و در تبعید شهید شد؛ هر کدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت نظر و مراقبت ساواک باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، معصومه حائری یزدی که روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و پیکر ایشان روز هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. 

محل دفن ایشان از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام خمینی (ره) و آیت‌الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود که به جز همکاری در هیأت مصلحین حوزه، هر روز هنگام غروب آفتاب آنجا با هم گفتگو می‌کردند.

ازدواج مصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید حاج مصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بار‌ها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 

یکی از سند‌هایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲)، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد. طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالی‌ها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور. سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی

دیگر خبرها

  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شد
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه (س) مشرف شد
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود
  • رزمایش اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می شود