Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، با کاروانی از برادران و خواهران اهل تسنن که به زیارت امام مهربانی مشرف شدند همراه شدیم، ترکمن‎هایی که از امام رضا (ع) به عنوان امام طلایی یاد می‎کنند و ارادت به رسول مکرم اسلام (ص) در سیره زندگی آنها سبب شده که زیارت امام رضا (ع) را مثل زیارت حرمین شریفین در برنامه‎های خود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



"داود آخوند بلکفه"، یکی از روحانیون اهل سنت می‎گوید، در بین ترکمن‎ها ارادت خاصی برای آل‎البیت رسول مکرم اسلام (ص) وجود دارد، براساس آیات قرآن خداوند متعال از زبان پیامبر مکرم اسلام (ص) می‎فرمایند که من در مقابل این زحمت‎ها و هدایت‎ها هیچ اجر و پاداشی از امتم نمی‎خواهم مگر اینکه در نزد اهل‌بیت من محبت و ارادت داشته باشند.

وی یادآور می‎شود؛ براساس این آیه شریفه ترکمن‎ها و اهل سنت ارادت خاص و ویژه‎ای نسبت به رسول اکرم (ص) دارند و برای ابراز این ارادت به آل‎البیت رسول مکرم اسلام به مشهد مقدس که مدفن امام رضا (ع) و در دسترس تراکمه منطقه است سفر می‎کنند حتی قبل از مشرف شدن به حرمین شریفین به زیارت امام رضا (ع) می‎روند تا مقدمه‎ای برای ابراز محبت به رسول اکرم (ص) باشد.

این روحانی اهل تسنن تأکید می‎کند؛ از منظر اهل تسنن حضرت امام رضا (ع) جایگاه ویژه و قداست خاص و شخصیتی دارند و براساس فرمایش خدای متعال «در روی زمین سیر کنید و تدبیر و اندیشه کنید که عاقبت انسان‎های باتقوا و مؤمن چگونه بوده است» و برای عبرت‎گیری از شخصیت برجسته اهل‌بیت رسول اکرم و به‌ویژه امام رضا (ع) ترکمن‌ها در طول سال و به مناسبت‎های مختلف به زیارت امام رضا (ع) مشرف می‎شوند.


آخوند بلکفه افزود: این ایام شاهد هستیم که با هماهنگی روحانیون کاروان نه‌تنها قبل از تشرف حرمین شریفین بلکه پس از برگشت از حج نیز ترکمن‎ها با هماهنگی حجاج بیت‎الله‎الحرام برای ابراز محبت و مودت به آل البیت (ع) به زیارت امام رضا مشرف می‎شوند.

وی می‎افزاید؛ امروز نیز شاهد هستیم که جمعی از مردم قشر کارگر ترکمن از شهرستان بندرترکمن برای ابراز محبت به این امام همام به مشهد مقدس مشرف شدند تا فضای زیارت حرمین شریفه در زیارت امام رضا را دریابند و این فضای نورانی مشهدمقدس ابراز محبت به رسول اکرم زیارت اهل بیت (ع) بجویند و همچنان آن معنویت را در قلب و ذهن خود و  اندیشه‎های خود مستمر داشته باشند.

وی اعتقاد دارد این نعمتی از جانب خدای متعال و تشکیلات منسجم  بعثه مقام معظم‌رهبری است تا برنامه اعزام به مشهد مقدس  را تدارک ببینند تا بعد از برگشت زائران از حرمین شریفین به دیدار امام رضا (ع) مشرف شوند.

این روحانی اهل تسنن یادآور شد: در سال ۱۳۸۴ به‌عنوان نخستین کاروان از ترکمن‎صحرا توفیق زیارت زوجات رسول اکرم (ص)، حضرت بلال، و مجاهدین صدر اسلام که در دمشق مدفون هستند را داشتیم، فضای دل‌انگیزی در آن سال‎ داشت در آن زمان به‌عنوان روحانی کاروان به دمشق مشرف شدم و اعزام این‌چنینی کاروان به حرم مطهر امام رضا (ع) برای من تداعی کننده آن روزها است.

وی می‎گوید، ترکمن‎ها و اهل سنت منطقه حضرت امام رضا را واسطه‎ای برای پیوند محبت بین رسول اکرم (ص) می‌دانند و بارگاه این امام همام در دسترس ترکمن‎ها است و به مناسبت‎های مختلف و حتی بعد از عروسی جهت تبرک به مشهد مقدس سفر می‎کنند.

آخوند بلکفه ادامه می‎دهد؛ بارها دیده شده که زمانی ترکمن‎ها دلشان گرفته برای آرامش قلبی قصد زیارت امام رضا(ع) کرده و با این سفر تسکین پیدا می‎کنند چراکه ترکمن‎ها به این روایت پیامبر اکرم (ص) که ذکر انسان‎های سالم  و مؤمن سبب رحمت و برکت می‎شود معتقد هستند و یقین دارند که با حضور در بارگاه مطهر امام رضا (ع) زندگی‎شان پر از برکت و رحمت الهی می‎شود.

وی با بیان اینکه ترکمن‎ها به مناسبت‎های مختلف و در طول سال قصد زیارت امام رضا (ع) می‌کنند تا به این امام همام ابراز محبت داشته باشند، یادآور می‎شود؛ مردم ترکمن‌صحرا و ترکمن‎های کشور ترکمنستان امام رضا (ع) را امام طلایی می‌نامند، چراکه این امام همام برایشان گره‌گشا است و ترکمن‎ها مانند طلا برای ایشان ارزش قائل هستند و این‌گونه ارزش ذهنی امام رضا(ع) را بیان می‎کنند.

روحانی اهل سنت ادامه می‎دهد؛ بارگاه امام رضا (ع) به رنگ طلایی است و ترکمن‎ها معتقد هستند که این امام همام گره‌گشای افراد نیازمند است و به آن امام طلایی می‎گویند و این بین ترکمن‌های استان و ترکمن‎های کشور ترکمنستان که به زبان ترکمنی سخن می‎گویند رواج دارد و امام رضا (ع) را امام طلایی یا به زبان ترکمنی« قزل امام » می‎نامند.

وی ابراز می‎کند؛ جمع حاضر که امروز به زیارت امام رضا (ع) مشرف شدند از قشر کارگر هستند و قوت خود را با عرق جوین خود تأمین می‌کنند، این افراد ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارند و وقتی‌که  دل به دریا می‌زنند، یاد و  قصد زیارت امام رضا(ع) همراهشان است و نارسایی‎ها و مشغله‎های کاری زندگی را باافتخار سپری می‎کنند تا روزی به حرم امام رضا (ع) مشرف شوند.

"امان سلطان کلته" بانوی 63 ساله ترکمن که برای نخستین بار به زیارت امام رضا (ع) آمده است، می‎گوید؛ وقتی متوجه شدم برای اعزام به مشهد ثبت‎نام می‎کنند بسیار خوشحال شدم و برای ثبت‎نام اقدام کردم.

وی می‎افزاید؛ در روستاهای دورافتاده زندگی می‎کنم و طی این سال‎ها مشکلات و مشغله‎های زندگی مانع حضورم در مشهد می‎شد اما حال که توفیق حضور در حرم امام رضا(ع) را یافتم بسیار خوشحالم.

"بی‎بی حلیمه کلته" نیز از زائراولی‎هاست و با شوق فراوان از حضورش در بارگاه امام رضا (ع) سخن می‎گوید.

وی می‎افزاید؛ بسیار مشتاق زیارت امام رضا (ع) بودم اما متأسفانه تاکنون توفیق نمی‎شد امروز که عازم مشهد شدم بسیار خوشحالم و از خداوند می‎خواهم این توفیق نصیب همه دوستداران شود.

کلته ادامه می‎دهد؛ ترکمن‎ها برای حل مشکلات و حاجات خود را از امام رضا (ع) می‌خواهند و کسانی که صاحب فرزند نمی‎شوند و یا ازدواج نکردند و یا مشکلات دیگر دارند با حضور در حرم امام رضا (ع) برای حل مشکلاتشان دعا می‎کنند.

 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های میدان‌دار در پذیرایی از زائران رضوی اظهار کرد: یکی از مساله‌های مهم در ایام پیک زائر در مشهدالرضا (علیه السلام) انجام هرچه بهتر تکریم و میزبانی از زائران رضوی به ویژه زائران بارگاه منور رضوی است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ضمن تاکید بر تکریم هرچه باشکوه تر زائران امام هشتم (علیه السلام) افزود: میزبانی شایسته از مهمانان علی‌ابن موسی‌الرضا (علیه السلام)، مهم‌ترین تکلیف مسوولان استان و مدیران شهر است. اینجاست که می‌گوییم باید فرهنگ میزبانی را ارتقا دهیم و آن را به معیارهای زیارت مطلوب در شهر امام رضا (علیه السلام) نزدیک کنیم.

ضرورت توسعه زیرساخت های اقامت و حمل و نقل

وی خاطرنشان کرد: در حوزه میزبانی و حضور زائران باید توجه و اهتمام ویژه خود را متمرکز بر موضوع اسکان در هتل‎‌ها، زائرسراها و مهمانسراهای ارزان‎ قیمت کنید زیرا محور اصلی چالش‌‎های موجود، ناظر بر آن دسته از زائرانی است که به عشق زیارت امام هشتم (علیه السلام) به این شهر می‌آیند اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه را ندارند و تکلیف شما، رسیدگی به نیاز این عزیزان است.

علم الهدی با ابراز گلایه از افزایش غیرمنطقی نرخ اقامت و اسکان در پیک‌های زیارتی ادامه داد: باید حداکثر نظارت و کنترل را در این زمینه به کار بگیرید تا زیارت مهمانان امام رئوف (علیه السلام) در اوج رفاه و آسایش میسر باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، ساخت زائرسراهای ارزان قیمت به تکلیف سایر شهرهای کشور در مشهدالرضا (علیه السلام) را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: تمام ظرفیت خود را پای کار بیاورید تا حتی یک گره از کار زائر امام هشتم (علیه السلام) باز شود. این تکلیف بر گردن ما و حقی است که علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) بر ضمه ما دارد تا زائر او را تکریم کنیم.

وی تأکید کرد: از جمله گروه‌هایی که به زیارت حضرت رضا (علیه السلام) مشرف می‌شوند، زائران خارجی هستند. در این بخش توجه ما باید به زواری باشد که استطاعت و توانی مالی زیادی برای زیارت حضرت ندارند، مانند زائران شریف پاکستانی که صدها و هزاران کیلومتر راه را طی کرده، رنج سفر را به جان خریده تا خود را به مشهد برسانند. حالا چه وظیفه‌ای برای ما مهم‌تر از تأمین زیرساخت اقامت برای این‌ها؟

علم الهدی گفت: یک جنبه دیگر از خدمت‌رسانی به زائران و تسهیل فرآیند زیارت، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل است؛ اعم از حمل و نقل جاده‎ای، ریلی و هوایی که ضرورت آن در پیک‌های زیارتی مضاعف می‌شود. به همین دلیل، این ظرفیت وجود دارد که در حوزه سفرهای هوایی، شرکت‌های هواپیمایی دولتی پای کار بیایند و پروازها از نظر کمیت و کیفیت توسعه پیدا کند. در حوزه خدمات ریلی هم این مهم اجتناب‌ناپذیر است و در بخش تشرف‌های زمینی، کیفیت جاده‌ها به همراه ایمن‎سازی آن‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 6093460

دیگر خبرها

  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • پخش ویژه برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • سفر به «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • بازدید امام جمعه شهر لکهنو هند از مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع)
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی